NEWSLETTER

Here we share our ideas

Franklin Canyon – Modern Barn

Here we are creating a brand new home as a modern barn concept in the hills off of Franklin Canyon for a wonderful repeat client. We sited the main volume with views to the mountains and created that volume as a barn with a simple shape and roof structure. We then inserted more modern elements by adding glass and steel at key areas, such as the double-height living room, entry, and stair. The design includes an interior catwalk overlooking the double height space and views, a beautiful master suite and a recording studio.

READ MORE

Crestway Mid-Century

Crestway Drive, in the historic Los Angeles neighborhood of View Park, was a Mid-Century Modern gem in need of some polishing. At 4080 square feet with 5 bedrooms and 4.5 bathrooms, the homeowners did not need additional square footage, but certain refinements were in order. We took what was previously a small, dark kitchen and butler’s pantry and completely reconfigured, while also adding skylights to create an open, functional, light-filled space. We also opened the dining room to the kitchen and living room to create one very large great room with a view to the pool and grounds below. The downstairs entertaining area is set up perfectly for indoor-outdoor entertaining, with new slide-fold doors out to the newly updated pool, patio, and landscaping. We updated all bathrooms, and at the master bath, we switched the location of the closet and bathroom to bring in natural light and view to the back yard from the master tub. Updates by Letter Four include architecture, and full interior design, including furnishings, fixtures, and accessories, as well as full design-build services.

READ MORE

LETTER FOUR, INC.

In building our Culver City office we wanted to keep it fun, affordable, sustainable, and unique, with a design aesthetic that speaks to our office ethos. We re-purposed OSB office barn doors from our downtown office to create open desks, adding our stamp to what is otherwise a ubiquitous building product. We installed a jute rope wall as way to define and separate the main space, while accentuating the room’s height. Using interesting pendant lighting and splashes of color throughout, our office feels vibrant and warm, with a mixed palette of materials, textures, and graphics.

READ MORE

Rosewood Residence

Our mission for this second story addition and full remodel was to convert a small standard bungalow into beach cottage with ample room for a growing family. We opened up the floor plan, with a clear view from the front entry through to the back yard and introduced more natural light throughout. This craftsman style home includes built-ins and custom millwork to be consistent with the style of the home and to maximize storage. Vaulted ceilings in the dining room and master bedroom help to make those rooms feel especially spacious and the soothing color palette speaks to the home’s proximity to the beach.

READ MORE

XO | Cross Over Fitness

In moving to a new space and undertaking a re-branding, XO | Cross Over Fitness was looking to present a clean, high energy aesthetic for their new fitness studio. We accomplished this with a stark color palette of black, white, and grey, natural wood, and with color introduced through lighting and graphics. Three-dimensional wall panels with color-changing LED lights add the ability to customize the space and the mood of the class.

READ MORE

Courtney Residence

The objective of this complete interior remodel was to maintain the existing functionality and add a bathroom without adding square footage. The solution was to convert a powder room into a three-quarter Jack-and-Jill bathroom. Changing this reconfigured the floorplan, and in the process we updated the finishes and flooring throughout the house.

READ MORE

Hargis Residence

The objective in this project was to create a clean, bright, modern home for a growing family from the existing outdated, dark space of only 940 sf. The entire home was updated with new mechanical, electrical, plumbing, lighting, new kitchen, flooring closets, and finishes throughout; the exterior was given smooth stucco, new windows and doors, landscaping, front and rear patios, and redwood feature wall.

READ MORE

Canvas: Malibu

Keeping in mind Canvas’s mission: An environment where “art lives on and off the wall” we strove for a seamless integration between art and product. During the development of the store concept, CANVAS asked us to create a brand identity that translated across web, print, and signage. Through carefully curated photography and clean design lines inside as well as in the logo, we synthesized a brand that represents them across all media.

READ MORE

Burns Residence

While the bones of the house were to stay the same, this project focused on giving the interior space a complete refresh. Starting by gutting much of the interior created a clean slate for new finishes and other updated elements. We created a home theater from an existing space, and created a cohesive design feel throughout the house. To bring the design full circle, we added in new landscape elements outside.

READ MORE