blog

our ideas

Madison Ave. Modern

YEAR : LOCATION : CATEGORY : CREATIVE DIRECTOR : VISUALIZATION :

READ MORE

XO | Cross Over Fitness

In moving to a new space and undertaking a re-branding, XO | Cross Over Fitness was looking to present a clean, high energy aesthetic for their new fitness studio. We accomplished this with a stark color palette of black, white, and grey, natural wood, and with color introduced through lighting and graphics. Three-dimensional wall panels with color-changing LED lights add the ability to customize the space and the mood of the class.

READ MORE

GLCO | Garrett Leight California Optical

LETTER FOUR was retained to design the headquarters of the Garrett Leight California Optical company. Our mission was to create a beautiful and functional office combining a downtown loft feel with the California lifestyle, with contemporary classics, pops of color, and indoor-outdoor connection. We maintained the skylights, wood, steel, and natural concrete, and brought new life to the space while creating functional work and communal areas for a growing staff.

READ MORE

Rosewood Residence

Our mission for this second story addition and full remodel was to convert a small standard bungalow into beach cottage with ample room for a growing family. We opened up the floor plan, with a clear view from the front entry through to the back yard and introduced more natural light throughout. This craftsman style home includes built-ins and custom millwork to be consistent with the style of the home and to maximize storage. Vaulted ceilings in the dining room and master bedroom help to make those rooms feel especially spacious and the soothing color palette speaks to the home’s proximity to the beach.

READ MORE

Jonathan Adler: Los Angeles

Jonathan Adler has become a consistent client of LETTER FOUR’s; we are the west coast Architect. Our projects with Jonathan Adler include an initial remodel of their Melrose Ave. location, and two subsequent expansions, a pop-up shop and new location in Santa Monica Plaza, and a new 7,000sf location in the Westfield Topanga Mall.

READ MORE

Dunleer Residence

For the Dunleer Residence, the clients had recently purchased a home, which had an outdated kitchen and a dysfunctional floor plan. We gutted the interior to allow for a completely reworked floor plan, which allowed for all of the same function as before, but with the addition of a powder room. The interior was in a Spanish style in keeping with the history and existing style of the house.

READ MORE

Lindenhurst Ave.

The objective of this project was to transform the interior space, particularly the dark kitchen, into a light and inviting space. While the layout stayed relatively the same, every detail was reexamined. Through new finishes and fixtures, the house became a reflection of the client’s tastes, and gave the entire space a cohesive, fresh feel.

READ MORE

What Goes Around Comes Around

What Goes Around Comes Around initially approached us with a concept and needed us to help fully realize it into two different retail spaces. We worked with the owner to source reclaimed fixturing and materials to use throughout the spaces. Using materials such as a former basketball court in the LA space created unique and memorable spaces and finishings.

READ MORE

L’assiette

Coming to LETTER FOUR with just a name and a restaurant concept, L’assiette needed a full scale design concept from logo and branding to a full interior experience. From the French word for plate, L’assiette, the brand identity took hold. Both the logo and the interior needed a modern take on the traditional steak frites bistro.

READ MORE

BESPOKE

For this client Letter Four provided everything from naming, business collateral, architectural design, and construction administration. Located in the heart of Downtown Los Angeles at FIG at 7th, BESPOKE Cycling Studio was designed to be the premier indoor cycling experience, for the most discerning cycling enthusiasts.

The frameless storefront system, bold color gradient, and lighting attract attention from passersby in what is otherwise a bland subterranean corridor. The sawtooth wall encloses the cycling studio while at the same time providing required sound-proofing via thick, sound-isolated walls. Using color-changing cove lighting, a continuous curved mirror, and a state of the art sound system, the studio atmosphere creates a high-energy experience for BESPOKE’s customers. After an intense workout customers can freshen up in the tranquil restrooms and shower spaces before stepping out to shop or eat here at FIG at 7th.

READ MORE