NEWSLETTER

Here we share our ideas

Vestal

LETTER FOUR worked directly with the homeowners and their interior designers to create this amazing hillside property. This was a full-scale property renovation which included additional square footage, all new building systems, new finishes, and fixtures throughout, and new beautiful cedar siding on the full exterior.

READ MORE

Armacost

LETTER FOUR worked directly with the developer to create this gorgeous property. We were instrumental in executing the design and in the selection of interior and exterior finishes, fixtures, cabinetry, and lighting. The target buyer for this home was a young professional individual or couple looking for a modern turn-key residence with an open floor plan and indoor-outdoor living.

READ MORE

Franklin Canyon – Modern Barn

Here we are creating a brand new home as a modern barn concept in the hills off of Franklin Canyon for a wonderful repeat client. We sited the main volume with views to the mountains and created that volume as a barn with a simple shape and roof structure. We then inserted more modern elements by adding glass and steel at key areas, such as the double-height living room, entry, and stair. The design includes an interior catwalk overlooking the double height space and views, a beautiful master suite and a recording studio.

READ MORE

Crestway Mid-Century

Crestway Drive, in the historic Los Angeles neighborhood of View Park, was a Mid-Century Modern gem in need of some polishing. At 4080 square feet with 5 bedrooms and 4.5 bathrooms, the homeowners did not need additional square footage, but certain refinements were in order. We took what was previously a small, dark kitchen and butler’s pantry and completely reconfigured, while also adding skylights to create an open, functional, light-filled space. We also opened the dining room to the kitchen and living room to create one very large great room with a view to the pool and grounds below. The downstairs entertaining area is set up perfectly for indoor-outdoor entertaining, with new slide-fold doors out to the newly updated pool, patio, and landscaping. We updated all bathrooms, and at the master bath, we switched the location of the closet and bathroom to bring in natural light and view to the back yard from the master tub. Updates by Letter Four include architecture, and full interior design, including furnishings, fixtures, and accessories, as well as full design-build services.

READ MORE

LETTER FOUR, INC.

In building our Culver City office we wanted to keep it fun, affordable, sustainable, and unique, with a design aesthetic that speaks to our office ethos. We re-purposed OSB office barn doors from our downtown office to create open desks, adding our stamp to what is otherwise a ubiquitous building product. We installed a jute rope wall as way to define and separate the main space, while accentuating the room’s height. Using interesting pendant lighting and splashes of color throughout, our office feels vibrant and warm, with a mixed palette of materials, textures, and graphics.

READ MORE

Jonathan Adler – Westfield Topanga Mall

Jonathan Adler is a fun, unique, and colorful lifestyle brand, specializing in furniture, accessories, and lighting. Based out of New York, the company worked with Letter Four to create its largest Los Angeles area store and new West Coast flagship at The Village at Westfield Topanga Mall. The new store encompasses almost 7,000 square feet over two levels with a custom brass and glass central stair. Letter Four worked closely with the clients and Westfield’s tenant and construction coordinators through design, approvals, and construction to bring this beautiful store to life.

READ MORE

Rosewood Residence

Our mission for this second story addition and full remodel was to convert a small standard bungalow into beach cottage with ample room for a growing family. We opened up the floor plan, with a clear view from the front entry through to the back yard and introduced more natural light throughout. This craftsman style home includes built-ins and custom millwork to be consistent with the style of the home and to maximize storage. Vaulted ceilings in the dining room and master bedroom help to make those rooms feel especially spacious and the soothing color palette speaks to the home’s proximity to the beach.

READ MORE

GLCO | Garrett Leight California Optical

LETTER FOUR was retained to design the headquarters of the Garrett Leight California Optical company. Our mission was to create a beautiful and functional office combining a downtown loft feel with the California lifestyle, with contemporary classics, pops of color, and indoor-outdoor connection. We maintained the skylights, wood, steel, and natural concrete, and brought new life to the space while creating functional work and communal areas for a growing staff.

READ MORE

BESPOKE

For this client Letter Four provided everything from naming, business collateral, architectural design, and construction administration. Located in the heart of Downtown Los Angeles at FIG at 7th, BESPOKE Cycling Studio was designed to be the premier indoor cycling experience, for the most discerning cycling enthusiasts.

The frameless storefront system, bold color gradient, and lighting attract attention from passersby in what is otherwise a bland subterranean corridor. The sawtooth wall encloses the cycling studio while at the same time providing required sound-proofing via thick, sound-isolated walls. Using color-changing cove lighting, a continuous curved mirror, and a state of the art sound system, the studio atmosphere creates a high-energy experience for BESPOKE’s customers. After an intense workout customers can freshen up in the tranquil restrooms and shower spaces before stepping out to shop or eat here at FIG at 7th.

READ MORE

XO | Cross Over Fitness

In moving to a new space and undertaking a re-branding, XO | Cross Over Fitness was looking to present a clean, high energy aesthetic for their new fitness studio. We accomplished this with a stark color palette of black, white, and grey, natural wood, and with color introduced through lighting and graphics. Three-dimensional wall panels with color-changing LED lights add the ability to customize the space and the mood of the class.

READ MORE